8 Mayıs 2012 Salı

Çikolatalı Kurabiye / Chocolate Cookies



Genelde kurabiyeler margarinle yapılır fakat bu tarifte margarin yerine sıvı yağ var ve bu kurabiyenizin hafif olmasını sağlıyor. Tabiki kalori faktörü de var=)


Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 bardak un ( aldığı kadar)
  • Yarım su bardağı damla çikolata





Yapılışı:  İlk önce toz şekeri sıvıyağı ve yumurtayı bir spatula ile iyice karıştırın. Mikser kullanmayın. Sonra kabartma tozunu ve aldığı kadar unu ekleyin. Benim kullandığım su bardağı aşırı büyük değildi ve 3 bardak un yeterli oldu. En son damla çikolataları ekleyin. Hamura istediğiniz şekli verebilirsiniz fakar pişerken büyüdüklerini göz önünde bulundurun. Ben küçüklü büyüklü yassı toplar yaptım. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dk pişirmeniz yeterli. Afiyet olsun:)












Hiç yorum yok: